Skip to content

Sesongen 2019

Siste raceprep før oppvarming VM Foto: Estela Re-Ma

Det har vært en trøblete sesong for meg og hele laget (dessverre). Heldigvis har vel alle (til en mindre eller større irritasjon) hørt: “Det er i motbakke det går oppover!“. Første halvdel av sesongen ble viet til rehabilitering av ribbeinsbrudd og en kneskade, mens andre halvdel fra juni har vært en stigende kurve (som jeg tenker å fortsette). Om ikke jeg har fått 100% av potensialet ut i båtfart ennå, så har jeg fått mye grunntrening, samt brukt tid på å jobbe opp et veldig bra apparat rundt meg som jeg trives godt med.

Oppvarming VM Foto: Estela Re-Ma

I roing er året før OL en viktig sesong. På grensen til avgjørende. VM året før er en kvalifiseringsregatta, og i dobbeltsculler er det topp 11 som kvalifiserer seg videre til OL. Videre er det igjen to plasser i siste kvalifiseringsregatta i mai samme år som OL, og disse plassene er det stor rift om. Planen var å ro VM (og OL-kvalik) i dobbel, men dette ble ikke noe av grunnet skade og sykdom i laget. Endte derfor til slutt i singel, og fikk prøvd meg mot de aller beste. Det var veldig gøy å ro VM i singel – og det gir mersmak. Selv om akkurat der og da ville kroppen min alt annet enn å ro, man er aldri så nervøs som på startstreken ved siden av verdens beste roere. Jeg fikk erfart tempoet til de aller beste. Jeg rodde noen av mine bedre løp i singel i VM, og er veldig fornøyd med det. Totalt endte jeg på en 21. plass av totalt 37 startende lag. Topp 9 kvalifiserte til OL, og her er det to resterende plasser i mai. Avstanden opp hit er ikke avskrekkende! Jeg gleder meg til å tak på videre arbeid for å ta denne avstanden!

Ut mot bryggen under VM Foto: Estela Re-Ma

Siste 500m VM Foto: Estela Re-Ma

Trener Johan Lidberg og meg etter finalen i VM Foto: Estela Re-Ma

Det mest gledelige var at laget klarte å kvalifisere fire båter under VM; herresingel, herre dobbeltfirer, herre lettvektsdobbel samt para dame singelsculler. Det vil si at vi tok fire av seks båter som hadde muligheten klarte det!

NM tre uker etter VM ble også en overraskende opptur, tross sykdom og ferieavbrudd. Det ble NM-gull i singel, og sammen med klubben (Christiania Roklub) vant vi åttergull og sammenlagtpokalen (dvs. flest poeng i alle klasser i hele NM, junior og senior). Vi viste at vi var Norges beste klubb!

Pallen i singel i NM Foto: Estela Re-Ma

Seier i åtter – Christiania roklub!

 

To be continued…