Skip to content

Roer gjør ting hun ikke kan

Løping har vel aldri vært min gren, og mangelen på steget er dessverre et faktum. Men jeg har alltid likt å løpe, spesielt rolige turer på sti i marka. Og akkurat den turen som jeg tar meg selv i å løpe på søndager, finnes i konkurranseformat: Ivar Formos minneløp. Så jeg meldte meg på.

Lørdag 11/10 var det duket for Ivar Formos minneløp. Et 17km langt løp til minne om skiløperen Ivar Formo og arrangert av Lyn ski. Løypa går gjennom kremen av Nordmarka: Sognsvann – Vettakolltoppen – Frønsvollen – Skjennungsstua – Ullevålsseter – Lynhytta – Sognsvann. En løype med mye terreng, og i årets utgave: veldig vått terreng.

Som roer er heldigvis hjertepumpa godt trent opp. Dette merket jeg da det gikk relativt lett oppover mot Vettakolltoppen i forhold til andre tungpustede rundt meg. Opp hit holdt jeg også litt igjen, for å være klar nok i hodet til å løpe på våte stier til Skjennungen. Et parti jeg tok igjen en del folk. Så kom utfordringen for en tung roer med dårlig steg: nedoverbakken fra Skjennungen til Ullevålsseter. Jeg trodde jeg løp fort, men alt her i verden er relativt… Èn etter èn løp elegant forbi meg, og det føltes som om jeg stod stille. Selv jobbet jeg for harde livet for å prøve å la beina gå mest mulig av seg selv. Fra Ullevålsseter var det en kamp mellom meg og leggene inn mot mål, beina ville ikke lystre og holdet kom sigende.

Fire mer eller mindre aktive roere på start… Jeg måtte se meg slått!

Uttrekkspremie: “På ski fordi” av Kari J. Spjeldnæs

Signert utgave av boken

Uansett: jeg kom meg i mål!!! Selv om det føltes som at vanlig søndagsturtempo var raskere enn mitt tempo de siste 5 kilometerne. Tiden ble 1.40.03, 14.50 bak vinneren i dameklassen (resultater her). Ingen premieplass på meg, men jeg var heldig og fikk en uttrekkspremie: en signert utgave av «På ski fordi» av Kari J. Spjeldnæs, som også var med i løpet. Stas!

Note to self;

  1. Man kan vinne mye på å løpe fort nedover..
  2. Man skal ikke kimse av spesifikk trening
  3. Ikke la deg lure av de som puster tungt oppover. De kan være voldsomt raske nedover…

Kudos til alle som gjennomførte, og til arrangørene for et flott arrangement!

[Tar ikke på meg ansvaret dersom dette oppfattes som ernæringsråd]