Skip to content

Sesongen 2019

Siste raceprep før oppvarming VM Foto: Estela Re-Ma

Det har vært en trøblete sesong for meg og hele laget (dessverre). Heldigvis har vel alle (til en mindre eller større irritasjon) hørt: “Det er i motbakke det går oppover!“. Første halvdel av sesongen ble viet til rehabilitering av ribbeinsbrudd og en kneskade, mens andre halvdel fra juni har vært en stigende kurve (som jeg tenker å fortsette). Om ikke jeg har fått 100% av potensialet ut i båtfart ennå, så har jeg fått mye grunntrening, samt brukt tid på å jobbe opp et veldig bra apparat rundt meg som jeg trives godt med.

Oppvarming VM Foto: Estela Re-Ma

I roing er året før OL en viktig sesong. På grensen til avgjørende. VM året før er en kvalifiseringsregatta, og i dobbeltsculler er det topp 11 som kvalifiserer seg videre til OL. Videre er det igjen to plasser i siste kvalifiseringsregatta i mai samme år som OL, og disse plassene er det stor rift om. Planen var å ro VM (og OL-kvalik) i dobbel, men dette ble ikke noe av grunnet skade og sykdom i laget. Endte derfor til slutt i singel, og fikk prøvd meg mot de aller beste. Det var veldig gøy å ro VM i singel – og det gir mersmak. Selv om akkurat der og da ville kroppen min alt annet enn å ro, man er aldri så nervøs som på startstreken ved siden av verdens beste roere. Jeg fikk erfart tempoet til de aller beste. Jeg rodde noen av mine bedre løp i singel i VM, og er veldig fornøyd med det. Totalt endte jeg på en 21. plass av totalt 37 startende lag. Topp 9 kvalifiserte til OL, og her er det to resterende plasser i mai. Avstanden opp hit er ikke avskrekkende! Jeg gleder meg til å tak på videre arbeid for å ta denne avstanden!

Ut mot bryggen under VM Foto: Estela Re-Ma

Siste 500m VM Foto: Estela Re-Ma

Trener Johan Lidberg og meg etter finalen i VM Foto: Estela Re-Ma

Det mest gledelige var at laget klarte å kvalifisere fire båter under VM; herresingel, herre dobbeltfirer, herre lettvektsdobbel samt para dame singelsculler. Det vil si at fire av seks båter som hadde muligheten til OL-kvalifisering klarte det!

NM tre uker etter VM ble også en overraskende opptur, tross sykdom og ferieavbrudd. Det ble NM-gull i singel, og sammen med klubben (Christiania Roklub) vant vi åttergull og sammenlagtpokalen (dvs. flest poeng i alle klasser i hele NM, junior og senior). Vi viste at vi var Norges beste klubb!

Pallen i singel i NM Foto: Estela Re-Ma

Seier i åtter – Christiania roklub!

 

To be continued…